Het leek zo leuk, een jubileumshirt voor en van Vader Abraham. Het duurde nog geen dag, de verkoop werd meteen tegengehouden. Lees hieronder het hele verhaal terug in twee artikelen. 

Vader Abraham jubileum shirt - UITVERKOCHT

Het exclusieve Vader Abraham jubileum shirt is NIET meer verkrijgbaar. 

€ 24,95


P     E     R     S    B     E     R     I     C     H     T

Geen tv-gala, maar shirt voor jarige Vader Abraham

Heel Brabant in een smurfblauw shirt voor ‘onze Vader’

 

Breda, 11 april 2018 – Omdat hij vorig jaar riep dat hij een eigen tvgala gemist heeft toen hij 50 jaar in het vak zat, willen ondernemers Roel van Rooij en Freek Haverman de Bredase Vader Abraham eren met een eigen tshirt. Roel: “Toen ik vorig jaar las dat hij het jammer vond dat hij niet, net als André van Duin, een eigen tv gala heeft gehad ter ere van zijn 50-jarige jubileum, dacht ik meteen daar moeten we wat mee doen. Pierre Kartner (zoals Vader Abraham in het dagelijks leven heet) is een groot internationaal artiest waar we in Brabant – en zeker Breda – ook wel wat trotser op mogen zijn.” Freek vervolgt: Hij heeft vele hits die het ook internationaal goed gedaan hebben. Daarom willen we hem eren met een eigen tshirt. Uiteraard in smurfenblauw. Zou toch mooi zijn als we komende zomer de Vader Abraham shirts op straat voorbij zien komen.” Roel: “Met de opbrengst willen we iets moois voor onze Vader kopen. Een tv gala gaat ons niet lukken, maar een mooi cadeau zeker wel. En vandaag proosten we vol trots op de 83e verjaardag van Pierre Kartner.”

 

Het succes van Pierre Kartner op een tshirt

Het shirt van Vader Abraham is ontworpen door Stef Goedhart. De man met bolhoed, witte baard en bril kan niemand anders zijn dan Vader Abraham. “Voor de rest geen teksten, alleen zijn silhouet is genoeg.” aldus Stef. “Iedereen weet wie hij is door zijn Smurfenlied, Kleine Café aan de Haven en Den Uyl is in den Olie. Maar minder bekend is dat Pierre ook de tekst heeft geschreven voor de Clown (van Ben Cramer), Manuela (Jacques Herb) en Huilen is voor jou te laat (Corry en de rekels). Hij heeft het wel verdiend om in het zonnetje gezet te worden.” Hoewel Pierre veel heeft gedaan in zijn carrière is hij toch het bekendst onder het publiek als Vader Abraham. Stef: “En juist daarom deze afbeelding. Simpel, maar doeltreffend.”

 

Wat vindt Pierre Kartner er zelf van ?

 

Freek: “Geen idee, want we moeten het shirt nog aanbieden. Maar hij krijgt een exemplaar in de brievenbus. Hopelijk krijgen we een leuke reactie. En als we er een aantal verkopen kunnen we hem later dit jaar nog wat moois aanbieden. Want 51 jaar in het vak is toch ook een mooi jubileum? We plakken er gewoon nog een jaartje aan vast. En van harte proficiat met je verjaardag.” 


Smurfenshirt voor jarige Vader Abraham van de baan

 

BREDA - Omdat hij vorig jaar geen hommage op televisie kreeg toen hij 50 jaar in het vak zat, wilden de Bredase ondernemers Roel van Rooij en Freek Haverman hun stadgenoot Pierre Kartner alias Vader Abraham alsnog eren. Met een smurfblauw T-shirt, met daarop zijn karakteristieke beeltenis.

 

Redactie 11-04-18, 12:29 Laatste update: 14:55 Bron: BN DeStem

 

Pierre Kartner blaast vandaag 83 kaarsjes uit, een mooi moment om de actie te lanceren en het eerste shirt aan de jarige te overhandigen, dacht het tweetal. Roel van Rooij: "Toen ik vorig jaar las dat hij het jammer vond dat hij geen gala kreeg, dacht ik meteen dat we daar iets mee zouden moeten doen. Pierre Kartner is een groot internationaal artiest waar we in Brabant – en zeker Breda – ook wel wat trotser op mogen zijn.”

 

Opbrengst

Van Rooij en Haverman gaven tevens aan met de opbrengst van het door Stef Goedhart ontwerpen kledingstuk een mooi cadeau voor Kartner te willen kopen.

Hoewel Pierre Kartner het op zich een mooi gebaar vindt, gaat het feest niet door. Zijn zoon en zaakwaarnemer Walter: “Zowel de naam als de beeltenis van Vader Abraham is als merknaam gedeponeerd. Die rechten liggen bij ons. Een ander kan daar niet zo maar gebruik van maken, ook al is het een goed bedoeld initiatief. Ik denk dat als de heren een T-shirt met de beeltenis van Donald Duck op internet aan zouden bieden, ze meteen advocaten uit Amerika op bezoek krijgen.”

 

Consequent 

 

De Kartners verbazen zich erover dat Haverman en Van Rooij niet eerst contact met hen opgenomen hebben. Ze hebben wel vaker te maken met dit soort gevallen en zeggen het niet de ene keer wél toe te kunnen staan en de andere keer niet. En zeker niet als er vooraf geen toestemming gevraagd is. Freek Haverman: “Jammer, we hebben hier helemaal niet bij stil gestaan.”

De twee ondernemers zitten nu niet met een grote hoeveelheid onwettige shirts in hun maag. Haverman: “Roel heeft zo’n printmachine. We zouden eerst de bestellingen afwachten en dan pas shirts maken. Dan konden we ze binnen 1 tot 3 dagen leveren.”